tisdag 6 november 2018

Våran Lilla Julvrå börjar bli röd❤🤶❤!

Hej Mina Julvänner!

Jag hade tänkt att skriva ett inlägg som enbart fokuserade på allt underbart som händer nu med mina julförberedelser, men det senaste dygnet har min gamla 13-åriga pälskling haft det extra kämpigt med sina gamla ben och mitt liv har överskuggats av oro för honom och att han inte ska få fira en sista jul med oss💔😢. Allt jag kan göra just nu är att hoppas att han blir lite bättre igen och vill hänga med ett tag till...💓. Precis NU när jag skriver detta så ligger han dock nöjt och tuggar på ett väldigt illaluktande tuggben (ju värre de luktar desto godare brukar de vara tydligen...😊) så jag håller alla tummar och tår jag har.

Med det sagt så tänkte jag i alla fall dela med mig av lite juliga framsteg här hemma. 
I söndags frostade jag äntligen ur frysen! Det var verkligen välbehövligt och det var så skönt att rensa ut gammal mat som har legat där sedan typ förra julen (hittade faktiskt en burk med rödkål som legat där i ett år...).


Som ni ser så är inte min frys så stor så det är verkligen nödvändigt med en utrensning varje år
Samtidigt som jag höll på med frysen så visades även tjuvstarten på längdskidsäsongen på tv; supersprinten!


Jag har längtat ihjäl mig efter skidsäsongen så jag är supertaggad att det bara är 1,5 veckor till Vinterstudion sätter igång!

 Igår tog jag itu med att byta ut alla textilier och ta fram jultextilierna. Allt är nerpackat i lådor under året eftersom jag bor så litet så det är ett stort projekt som tar en stund. Jag bytte ut sängkläderna mot min juliga rödgråa sängkläder och tog fram en jättefin julfilt som jag har fått från syrran.


Jag har ju även mitt virkade julöverkast men det väntar jag med att lägga ut tills slutet av november.

I vardagsrummet tog jag bort höstfärgerna och lade fram gråa filtar och enkla röda kuddfodral från IKEA. De kuddar jag har med tomtar och julmotiv och mina röda julfiltar får också vänta tills innan advent, men det kändes som en bra kompromiss att i alla fall använda rött och grått i inredningen.


Dessutom tog jag fram julmattorna - ja, jag har julmattor också😀 - och lade ut dem.


Jag har lärt mig under mina år med Adventsfikat att det är väldigt skönt att få sådana här saker gjorda tidigt i november eftersom jag kommer att ha sååå mycket att göra när Adventfikat närmar sig. Och i år har jag gett mig sjutton på att jag ska ha extra tid för att titta på julfilmer och koppla av och umgås med mina pälsklingar❤ trots alla julförberedelser.


Det som står närmast på min fortsatta julpyntningslista är att sätta upp ljusslingan och ta fram jullyktan på balkongen. Faktum är att jag har sett ett antal balkonger i grannskapet där man redan har satt upp julbelysning så jag kommer inte vara den första i år. Känns ganska skönt...även fast jag egentligen inte bryr mig så mycket😉. Sedan ska jag nog sätta upp en julgardin i köket och julstjärnan som hör till...såå mysigt och jag vill gärna ha den på plats när jag börjar med julbaket. Jag tror även att jag kommer att sätta upp min julstjärna i sovrummet men vänta med adventsljusstaken några veckor.

Det känns verkligen mysigt och helt rätt att 'äntligen' börja förbereda så smått här hemma inför julen. Resten av året gillar jag inte alls rött, men när julen nalkas vill jag ha rött överallt omkring mig!

Varma Julhälsningar,

Annie

5 kommentarer:

  1. Känner igen den där känslan av oro och håller tummarna för att vovven blir bättre och att ni får en underbar jul tillsammans!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack kära du <3. Jo jag kommer ihåg att du också har varit där... Tänk om vi kunde få ha dessa underbara varelser längre hos oss..<3

      Radera
  2. Håller alla tummar och tår för pälsklingen och att ni får en magisk jul tillsammans!

    SvaraRadera
  3. Så mysigt att börja smyga igång med julen. Hoppas att lilla hunden repar sig <3

    SvaraRadera
  4. Jag har fortfarande problem med att kommentera din blogg från mobilen. Jag skriver en kommentar, trycker på publicera och den swishar iväg och jag tror att allt är ok. Men går jag in och kollar så finns inte kommentaren där. Det här inlägget har jag till exempel kommenterat från mobilen tidigare...
    Vad rött och fint du fått det nu! Jag väntar lite till, men nu längtar jag verkligen!

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar:)
Julkram!