lördag 17 november 2018

Julförberedelserna fortsätter trots att stor del av julmagin har försvunnit...

Hej Mina Julvänner❤!


Först och främst vill jag tacka för alla fina kommentarer som jag fick på mitt förra inlägg om min älskade Tyson❤. Jag har inte orkat svara på dem den här gången, men jag har läst och uppskattat varje hälsning till oss❤. Det har varit en tung tid som ni säkert förstår. Tyson har tack och lov svarat bra på medicineringen och i slutet på veckan ska vi träffa veterinären igen. Just nu känns det som om han skulle orka fira en fin sista jul med mig och resten av gänget, men det kan ju förändras väldigt snabbt; det är jag väl medveten om💔.

Ärligt talat så kan jag ju konstatera att den riktiga julglädjen till stor del har försvunnit, men någonstans inom mig så finns det ändå en liten julkänsla som jag försöker ta fram och underhålla så gott det går. Därför har det till exempel varit viktigt att börja julpynta tidigt här hemma för att höja känslan av julmys och kunna njuta av årstiden trots att jag har ont i hjärtat.


På min lilla hylla i hallen brukar jag ha jultema runt jul, men just nu är jag nöjd med denna fina tavla med hundtema som syrran gjort, röda ljuskoppar och en ljusslinga.

Jag har också tagit fram min fina kottegran och ställt den i hallen.


Jag har fortfarande mycket julpyntning kvar att göra men jag stressar inte utan gör lite då och då när jag orkar.

Överhuvudtaget känner jag mig inte det minsta stressad över julförberedelserna eller Adventsfikat. Trots att det bara är två veckor kvar till Adventsfikat så har situationen med Tyson gjort att jag har släppt på mina egna krav om perfektion och vill bara kunna njuta av den sista tiden med honom och våra jultraditioner tillsammans.

Med två veckor kvar har jag just nu en ganska begränsad meny med godsaker att bjuda på...: saffransbullar med apelsin, Leilas saffransskorpor...


...och nonstop-kakor, samt nötkakor...


...för de som bara äter gluten/laktosfritt. Som sagt, jag har inte stressat med förberedelserna😊. Dock har jag planer på att den här veckan baka drömrulltårta som går utmärkt att frysa. Sedan ska jag definitivt baka biskvier och struvor. Normalt sett brukar jag också baka någon form av pepparkakor, men i år kommer jag att köpa pepparkakor...det har aldrig hänt förut😱! Jag bakar nog pepparkakor i december men inte till Adventsfikat; jag känner inte att jag vill lägga tid på det just nu.

Jag är nästan klar med alla julklapparna till gästerna som jag delar ut på Adventsfikat...


...vilket känns väldigt skönt! Jag har också gjort i ordning en liten hög julklappar till det årliga julklappsspelet hos mamma...


…men det behövs nog lite fler i den högen. Jag har också gjort klart mammas paketkalender och ligger även ganska bra till med de vanliga julklapparna.
Sammanfattningsvis känns det som om jag har ganska bra koll på läget och kan ägna tid åt det som är viktigast för mig just nu: framför allt mysa med och njuta av hundarna men även att handarbeta och titta på julfilmer.

Varma Julhälsningar,

Annie

4 kommentarer:

  1. Vi tänker på dig allihop just nu! <3 Gör som du säger, ta det som det kommer och släpp alla "måsten" som känns för mycket. Hoppas du får ett fint adventsfika. Det ser jättegott ut! Och så mysigt du har börjat få det med lite julpynt.

    SvaraRadera
  2. Jag hoppas du kan känna lite julglädje ändå! Och du, gör det du orkar till adventsfikat. Jag är säker på att folk kommer för att ha det mysigt hos dig och träffa dig, inte bara för allt ditt goda fika.

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar:)
Julkram!