måndag 20 november 2023

Julpysseldag

Igår stod det julpyssel hos syrran på schemat, men vi hann ändå med en liten sovmorgon. 


Neville har upptäckt att det är ganska mysigt att ligga i sängen så han passade på att bre ut sig medan jag gjorde mig i ordning för våran morgonpromenad.


En titt på termometrarna visade att det var 10 minusgrader ute och rätt kallt inne också...


Men solen tittade fram lite grann och jag njöt som vanligt lite extra när det är vitt på marken och det knarrar lite extra under skorna❄️🤩❣️


Väl hemma igen körde jag ett roligt danspass med min träningsguru SANDRA FRIBERG innan jag gjorde i ordning allt jag skulle ha med till syrran.


Hemma hos syrran hade de så sakteliga börjat juldekorera och i fönstret hängde ett exemplar av julstjärnan som det var tänkt att vi skulle göra. Och när jag säger vi så var det jag och syrran och Angie som är mamma till min systerson Simons tjej Noelle.


Syrran hade förberett lite grundmaterial till de stora stjärnorna. Dessutom skulle vi göra varsin mindre stjärna av toarullar...


 ...så vi började med att klippa isär en massa toarullar och målade alla bitarna. Jag glömde att fota detta steg, men Angie och syrran målade sina toarullsbitar i vitt medan jag ville ha en röd stjärna så jag målade med röd färg.


Medan alla toarullsdelar torkade plockade vi fram materialet till de stora stjärnorna och syrran instruerade oss hur vi skulle börja mäta och fläta och limma ihop delarna.


Det blev en hel del hjärngymnastik när jag skulle hålla reda på allt så det var nödvändigt med en liten minibrejk och fylla på energinivåerna med lite saffranskladdkaka


Neville höll mest till under bordet men kikade fram då och då för att kolla läget🥰.


Efter ett tag fick vi sällskap av Noelle och Simon och Linnea.


Till slut, efter c:a 3-4 timmar hade vi fått ihop varsin stor och fin julstjärna och både jag...


...och Angie var riktigt nöjda och stolta över våra skapelser🌟🌟🌟❣️


Sedan var det dags att ta fram toarullarna igen och börja sammanfoga alla delar.


Det gick jättebra för mig till att börja med, men efter ett tag började jag få problem med att limmet släppte och bitarna ville inte sitta ihop ( höll jag inte ihop dem tillräckligt??) och jag fick använda mer och mer lim (var det något fel på mitt lim??) och brände mig på limpistolen och fick tjusiga blåsor och fick testa Angies limpistol (kanske hennes lim var bättre??) men det var liksom lönlöst. Medan syrran och Angie fick till fina papperstjärnor så blev min stjärna mer och mer limtäckt medan jag desperat försökte få ihop alla delarna till en fin stjärna😬🤯. 


När syrran var klar med sin egna stjärna och skulle ta sig en närmare titt på min stjärna för att se om hon kunde hjälpa till... så började hon asgarva istället eftersom hela stjärnan nerkletad med lim (fotot blev lite suddigt för jag skrattade också när jag tittade på eländet)🤣🤪. Vi kom fram till att det måste ha blivit någon reaktion mellan färgen och limmet som sedan drev mig till lim-vansinnet😉😂. Syrran försökte bättra på den med färg etc, men vi får väl se om jag kan använda den till slut...


Under allt detta drama hade Neville gått och lagt sig i hallen. Och efter Angie tackade för sig och åkte hem med sina nya, fina julstjärnor, så var jag kvar hos syrran ett tag till eftersom jag ville göra ännu en variant på en stor julstjärna. Men det började bli sent och vi började bli trötta så den blev definitivt inte perfekt...men jag är ändå jättenöjd🤗🤩❣️


 Jag såg nämligen en liknande fönsterstjärna i en tidning (som för övrigt kostade c:a 700kr😱) och jag tyckte den påminde om en snöflinga och ville testa att göra en sådan också❄️.
Men när jag var klar var klockan nästan 23.00 så vi plockade ihop och Neville och jag vandrade hemåt.


Och det hade börjat snöa och jag var verkligen full av julstämning efter en lång dag med trevligt sällskap, julpyssel, julmusik och julfika🥰.


Dock insåg jag idag att jag inte hade de rätta lamporna hemma så jag måste köpa det imorgon innan jag kan använda dem... Den som väntar på något gott...😁!

Hoppas ni får en fin och julig vecka🥰❣️

Annie

1 kommentar:

  1. Hahaha - jag skrattade också åt historien med din röda stjärna 😂 Men vad otroligt fina de vita blev! 🤩 Ser fram emot att se dem med ljus i ☺️🎄✨

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar:)
Julkram!