söndag 5 september 2021

Åttonde julbloggssäsongen och en ny tomteverkstad!

 Hej igen mina kära julvänner!

Jaha, då sitter man här igen framför datorn med lite lugn julmusik i bakgrunden för att starta upp den 8:e julbloggsäsongen. Visst känns det i luften att det börjar närma sig årets bästa tid igen?! Även om det fortfarande är varmt i solen på dagarna, så är det bara några plusgrader ute när vi går vår korta runda på kvällen så då blir det mössa på. Och på soffan och i sängen ligger de gosiga filtarna redo. Jag har återigen satt en kvällslampa på timer i vardagsrumsfönstret och bytt ut sommarkuddar mm mot textilier i höstfärger. Jag har lite tomater och basilika kvar att skörda på balkongen men jag måste snart ta hand om det så att de inte förstörs i den kommande frosten.

Annars måste jag säga att den första halvan av 2021 har varit ganska tuff för mig (och hundarna också i viss mån). Så vitt jag vet har jag lyckats undvika att bli smittad av corona, och i mitten på sommaren blev jag fullvaccinerad. Dock har hundarna haft en hel del dyra hälsoproblem vilket innebär att jag har tappat räkningen på hur många gånger vi har varit hos veterinären det här året. Min snart 10-åriga beagle går på sjukgymnastik för att hålla ryggen smärtfri, och min lilla 12-åriga Kaxmört har blivit av med nästan alla sina framtänder. Just nu är deras häsoläge stabilt men i deras ålder kan det ju ändras fort tyvärr. Sedan var jag tvungen att byta ut min trasiga mobiltelefon och gå från Iphone till Samsung (hade inte råd att ha kvar Iphone...), och i samma veva lade min digitalbox av också😲😔. Även min begagnade soffa sjöng på sista versen så hela min familj engagerade sig i att jag skulle få hem en ny soffa. Och tillståndet på mina glasögon ska vi inte ens prata om...men där ska mamma hjälpa till att betala för ett nytt par💝. Man kan säga att det bara har varit det ena (dyra) problemet efter det andra och det har varit många stunder med jobbig ångest då jag har undrat hur sjutton jag ska klara av att hantera och få ihop allt... Tack och lov för att jag har en toppenfamilj som har stöttat och hjälpt mig, och så klart mina två underbara pälsklingar som alltid finns där vid min sida.

Första halvan av året fanns det av förklarliga skäl inte många tankar på julen (förutom några juliga handarbeten), men när augusti närmade sig och den värsta värmen försvann så har det blivit fler och fler tankar på höstmys och den kommande julen mm så jag har redan (tjuv)startat en del juligt.

Jag har bakat flera mjuka morotspepparkakor med vinbär. Är ovanligt sugen på det i höst; vet inte riktigt varför...?


Dessutom blev jag sugen på dessa annorlunda SAFFRANSSKORPOR som jag bakade förra året.


Så perfekt med goda juliga skorpor som håller länge i en fin plåtburk.


Jag har grävt fram lite jultidningar för att få inspiration till höstens julpyssel, och jag har tittat på ett par julfilmer. Dock inte mina favoritjulfilmer; de får nog vänta tills det blir lite murrigare utomhus och inomhus. Just nu skiner solen och det ser mer ut som sommar än höst, även om temperaturen inte är så hög. 
Och så har jag tagit fram lite gamla julpapper från Rusta och IKEA och slagit in några paket vilket var väldigt mysigt. 


På tal om julpapper så var jag till Dollarstore igår och där kunde man faktiskt köpa julpapper redan. 


Det var riktigt fint julpapper och min systerdotter köpte några rullar. Själv lyckades jag motstå; jag fyndade julpapper på Rusta för 5kr efter förra julen så jag har en hel del redan och ska försöka vara duktig...men det är ju så svårt att motstå fint julpappper😂🙈...
Inne på Dollarstore hade de dessutom stängt av en liten del av butiken med hjälp av hyllor och packlådor mm, men julgalning som man är så hindrade det inte mig från att kika runt hörnet och se att det var lite julsaker på gång...😁🙌! 


Vi är ju faktiskt inne i september så det är ju inte en dag för tidigt😂😜.

Den stora nyheten i år för min del är att jag har startat ett konto på IG - @varanlillatomteverkstad - där jag säljer lite av alla de handgjorda saker som jag pysslar med under året, som t ex stickade vantar och virkade halskragar och grytlappar mm mm. 








Jag handarbetar ju i princip varje dag, och färdiga alster läggs på hög här hemma. Även om jag gör mycket som blir till julklappar i slutändan, så kan man ju bara ge bort ett visst antal grytlappar eller vantar till varje familjemedlem🙈😁. I våras var det några av er som beställde stickade vantar av mig så till slut kände jag att det var lika bra att starta ett separat konto ägnat enbart åt försäljning/beställningar. Det finns nämligen också möjlighet att beställa stickade och virkade alster mm i den mån jag har tid och möjlighet. Dock blir det dyrare eftersom jag då bland annat måste beställa hem specifikt material. 
Men ni behöver inte vara oroliga, jag kommer fortfarande ha ett jullotteri som vanligt här på julbloggen senare i höst om inget oförutsett händer💝😊. Och kanske dyker det upp någon tävling på @varanlillatomteverkstad framöver också😊.

Nej, det var nog allt för denna gång! Nu ska jag gå en runda med hundarna och sedan blir det handarbete resten av kvällen. Det känns riktigt härligt att vi är igång igen och jag ser verkligen fram emot att återigen få dela alla mina julförberedelser mm med er här på bloggen de kommande månaderna🤶🎄⛄🎁🧦💝! 

Julhälsningar, 

Annie

8 kommentarer:

  1. Så mysigt att du är igång igen med julbloggen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för dina fina ord <3! Ja, nu kör vi ända fram till jul:D

      Radera
  2. Härligt att du fortsätter med din mysiga julblogg. Hoppas på en fin höst och att både du och hundarna får vara friska <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla! Ja, jag hoppas att andra hälften av året blir bättre än den första...<3

      Radera
  3. Åh vilka härliga röda julvantar. Såg dem inte på instakontot, kommer du göra fler av dem?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kan nog ordnas:D Just nu har jag några andra beställningar men kontakta mig på @varanlillatomteverkstad så kanske vi kan bestämma något :D

      Radera
  4. Åh så mysigt att du också är igång, Annie! <3 Så tråkigt att höra om dina ekonomiska bekymmer, känner igen mig väldigt mycket där. Vilken tur att du har en sådan stöttande familj! Så mycket godis du bjuder på i dina bilder. Allt ser ju så gott ut! <3 Ett stort lycka till med handarbeteförsäljningen av dina fina alster. Hoppas på många kunder där! Jag är ju så glad för de fina vantarna jag vann från dig! <3

    SvaraRadera
  5. Så härligt att du är tillbaka med en ny säsong <3 Jag önskar dig all lycka till med din försäljning. Jag tycker så mycket om mina fina saker, både vantarna som jag har köpt men även de fina sakerna som jag har fått i julklapp <3 <3

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar:)
Julkram!