torsdag 3 oktober 2024

NY JULSÄSONG OCH NY FAMILJEMEDLEM

Hej mina julvänner❣️

Hur står det till med er? Hoppas att livet har varit snällt emot er sedan vi hördes senast tidigt i december 2023❤️ . 

Ni som har följt mig här länge vet att jag har haft det extra kämpigt de senaste åren eftersom mina älskade hundar Patch och Rocky dog med en kort tids mellanrum. Och som en riktigt god vän sa, så var de och min första hund Tyson en stor del av den här julbloggen vilket har gjort att det ibland har känts tufft att julblogga utan dem bredvid mig i soffan. Jag är ju dessutom ensamstående och långtidssjukskriven och hundarna var en väldigt viktig del i att jag mådde så pass bra som jag gjorde genom åren.

Efter att Rocky dog i början på förra året fick jag chansen att vara fodervärd åt Neville, en otroligt fin och alldeles underbar boxer och jag gjorde så klart upp planer för hur mysigt han och jag skulle ha det under förra decembermånaden, och hur vi skulle fira julen ihop med min övriga familj.


Men tyvärr blev det inget av de planerna... Neville fick problem med en klo och opererade tassen i början på december och för att göra en lång historia kort så slutade det hela med att han flyttade tillbaka till sin ägare innan jul. Jag var inte alls förberedd på det, och blev helt knäckt över att i princip "förlora" ännu en hund, och även denna gången runt julen😭. Det är också anledningen till att jag slutade julblogga i förtid och skrev det sista inlägget förra säsongen innan Adventsfikat, vilket blev den enda jultraditionen som Neville var med på. All julglädje försvann återigen, och det var hemskt att sitta här i min ensamhet och försöka känna äkta julkänsla. För att inte tala om hur tomt och fel det kändes att fira jul med familjen utan en enda hund närvarande. Det har inte hänt sedan jag flyttade hem från England för 20 år sedan.

Som ni kanske förstår var min längtan efter ett för mig " normalt" liv med en egen hund vid min sida ganska stor i början på detta år. Så med stor hjälp av min tvåbenta familj flyttade den här lilla krabaten hem till mig i slutet på januari i år.


På en gång märkte jag att han precis som jag älskade snö och att en av hans favoritsysslor var att sitta högst upp på snöhögar och titta på världen.


Hade jag inte redan döpt honom till Baloo så hade han fått heta Ferdinand för han påminde mig i början om tjuren Ferdinand som satt under sin korkeken och luktade på blommorna😃.


Tyvärr varade inte smekmånaden med Baloo så länge, utan det har varit en väldigt tuff unghundsperiod😔. Av alla hundar vi har haft i våra familj genom åren, så har och är han nog den mest krävande. Det har varit extremt tufft för mig både fysiskt och känslomässigt, och jag har fått anpassa väldigt mycket i mitt liv för att det överhuvudtaget skulle fungera. Och jag har funderat på om jag verkligen har den tid och ork som krävs för att julblogga i år...? 


Nu är Baloo 10 månader och i princip fullvuxen, och även om han inte har lugnat ner sig helt tyvärr, så hoppas jag ändå att jag ska kunna finna stunder då jag kan julblogga. Det är ju en stor del av mitt julfirande, och julbloggen brukar vara min kära följeslagare varje julsäsong. Och med tanke på att Baloo är ung och frisk och min alldeles egna tonårsslyngel som ingen kan ta ifrån mig, så finns det ju ganska stora chanser att jag detta år i alla fall ska ha lust och inspiration att julblogga hela vägen förbi julaftonen🙏🙈🤞.

Så hur står det då egentligen till med min julnerv så här i början på oktober?
Jag måste erkänna att jag inte direkt har känt några julkänslor, men jag har börjat njuta av juliga saker i tillvaron eftersom det ger mig både ro och energi...vilket jag verkligen behöver i mitt liv just nu. Häromdagen fick jag uppleva säsongens första frost och det var verkligen underbart🤩❄️.

Jag har läst gamla jultidningar och broderat på juliga broderier och öppnat tomteverkstaden. Jag har spanat in julprodukter på Dollarstore, Rusta och IKEA.

Julavdelningen på IKEA

Dock har jag inte varit så sugen på att handla något...även om några enstaka saker ändå hittade ner i kundkorgen🙈. Man är ju trots allt en julgalning fortfarande😉😃. Men allmänt känns det som om jag har det mesta redan, inklusive mängder av julpapper, ljuslyktor och juldukar.

Jag har bakat årets första SAFFRANSKAKA MED MORÖTTER OCH APELSIN som både smakade och doftade underbart, och knaprat på söta och kryddiga PEPPARKAKSNÖTTER. Och på Dollarstore köpte jag detta paket med pepparkakor:

De ska jag provsmaka i helgen, och jag längtar😋😋😋❣️ Det kan ju bara inte bli fel med pepparkaka och saffran tänker jag😁. 

Så lite juligt har jag allt börjat med, även om jag också känner att det är ovanligt sent för att vara mig🙈. Men som sagt, det har varit ett helt galet år tack vare en ny, ung fyrbent familjemedlem vid namn Baloo.

Varma Julhälsningar

Annie