Ikväll blev det risgrynsgröt till middag för första gången i år och det smakade riktigt gott och juligt:)) Självklart ska säsongens första risgrynsgröt serveras i min älskade julgrötstallrik från Fyrklövern...
Jag gör ju alltid min egen risgrynsgröt och jag tänkte att jag skulle dela med mig av mitt bästa och enklaste recept på risgrynsgröt och receptet har jag fått av min mamma:)
MAMMAS RISGRYNSGRÖT (2/3 pers)
7 dl vatten
1 1/2 dl mjölk/grädde (beror på hur gräddig eller kalorisnål du vill att gröten ska vara)
1 1/2 dl grötris
1/2 tsk salt
(eventuellt en klick margarin)
Häll alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull (gärna teflon). Koka upp allt tillsammans, skruva ner värmen till låg/medium och låt koka tills gröten är färdig. För att vara på den säkra sidan och undvika att gröten bränns fast är det bäst att röra i gröten då och då, och mot slutet går det fort så då kan det vara bra att ha koll hela tiden. Efter 20-30 minuter har du en supergod risgrynsgröt. Receptet är perfekt att halvera - vilket jag normalt gör - eller dubblera beroende på hur många som ska njuta av tomtegröten:))
Happy Holidays,
Annie
Så gott med gröt =D
SvaraRaderaBrukar vara slö och köpa färdig gröt, men ska prova receptet du la ut =D
Det tycker jag du ska göra - det är ett superenkelt recept. Om man dubblar receptet så har du ju gröt för flera dagar- om man skulle känna sig lat...
SvaraRadera