fredag 27 december 2019

Juliga dagar i Våran Lilla Julvrå

Hej Mina Julvänner!

Jag hade tänkt lägga upp ett inlägg om vårat julfirande 2019, men jag har insett att det kommer att bli ett väldigt långt inlägg som jag inte riktigt har ork eller tid för just nu, så jag får spara på den juliga smällkaramellen till en annan dag...
Dock kan jag säga att vi hade en fin och lugn jul med närmaste familjen då vi också tänkte mycket på de nära och kära som vår familj har förlorat under 2019. Nu i mellandagarna tar jag och hundarna det lugnt hemma, och försöker hålla kvar julkänslan ett tag till. Granen står fortfarande grön och grann i stugan, så jag hoppas att jag kan ha den kvar tills nästa helg. Jag har vräkt i mig chokladkola, knäck och marängfudge under juldagarna, men nu är julgodiset tack och lov slut och det dags för en detox från allt det söta. 

Vi hade en sådan tur att det faktiskt började snöa här på julaftonskvällen, och det var verkligen pricken över i:et att få gå hemåt sent på julaftonskvällen i en vit värld! Men till nyår ska det blir tö igen så jag har passat på att ta lite vintriga promenader med hundarna de senaste dagarna och njuta av den vackra snön.


Jag har mina favoritställen att promenera på med hundarna där man får njuta extra mycket av den fluffiga snön och snötäckta granar...


Jag bor ju i en ganska liten och gammal lägenhet med dålig förvaring och ett riktigt litet kök, så det är riktigt skönt att i alla fall en gång om året försöka göra det extra fint och julmysigt. Jag slänger in alla handarbetsprojekt i klädkammaren, ställer in hundleksakerna i badrummet, gömmer undan alla småprylar mm och låtsas att jag har ett perfekt julhem under några dagar.


Jag passade på att filma en liten snutt från min soffa på juldagen så att ni skulle få se vad jag såg när jag satt i soffan.


Jag älskar alla juleljusen här hemma och den stora fina julgranen.


Jag har satt upp juliga fönsterdekaler att titta på i vardagsrumsfönstret.


Min lilla granskog med vita LED-granar lyser så fint på matbordet.


På juldagen tittar jag alltid på Karl-Bertils julafton eftersom vi inte har tid för det på julaftonen. 


Mitt vardagsrumsbord är normalt sett fullt av handarbetsprojekt men just nu är det julfint där.


Jag njuter för fullt i soffan av min alldeles ljuvligt gosiga julklappsfilt från Jysk och den supersköna fotvärmaren som jag fick i julklapp av JENNY!


Och självklart har jag sällskap av mina pälsklingar som ligger nära och också njuter av lite lugn och ro....

Allmänt sett kan jag säga att jag känner mig ganska tom inombords nu. Ibland har jag varit riktigt deprimerad när julen är över, och så illa är det inte i år. Men det känns tomt; jag vet liksom inte vad jag ska se fram emot nu... Dessutom kan jag knappt fatta att julbloggsäsongen i princip är över?! Jag tyckte inte det var länge sedan som jag började skriva årets första inlägg och försökte komma på något juligt att skriva om... Julbloggen har varit extra viktig för mig i år och jag har verkligen uppskattat alla kommentarer och alla fina julvänner, och jag är så glad att jag valde att verkligen prioritera julbloggen i år. Jag har en känsla av att julbloggen kommer att lämna ett stort tomrum efter sig i januari...
 Men ... jag ska försöka fokusera på vila och återhämtning och ägna mig åt sånt som jag älskar. I helgen ska jag titta på Junior-VM i ishockey och Tour de Ski, och sticka på lite olika roliga stickprojekt som förhoppningsvis kan ge mig lite positiv glädje och tillfredställelse framöver.

Julkramar!

Annie🎄❤🎄

4 kommentarer:

  1. Jag ser fram mot ditt julaftonsinlägg, de brukar alltid vara så mysiga och välskrivna <3
    Så mysigt med snö, vi har faktiskt haft två nätter med frost, annars har det mest varit regn.
    Jag känner mig också lite tom över att julen är över, inte lika vemodig som jag känner mig vissa år men tja tom.

    SvaraRadera
  2. Oj så mysigt med snö på julafton :) hos oss regnade det på kvällen. Nu har det blåst i flera dagar som om det vore höst istället för vinter.
    Vad mysigt och roligt det ska bli att få läsa om hur din jul har varit <3

    SvaraRadera
  3. Svar (I'm not coming home...):
    Tack snälla för att du skriver och stöttar.

    Jag har alltid velat testat på att bo utomlands så jag var snabb på Australien-bollen när jag och maken planerade under 2017/2018. Det har varit en fantastisk erfarenhet och upplevelse, lärorikt på många sätt men nu vet jag vart jag hör hemma. Där min älskade familj är. Sverige <3

    Svar (Julspecial...):
    Tack! Nu finns det en hemsida, mischakaro.com Woop woop! :) Får se sen hur den ska användas mer. :)

    Svar (Ladda för nästa...):
    Åh tusen tack! Är så tacksam för vår lilla glada tjej. Håller med att bloggar ibland är roligare att läsa och kan vara mer personliga. :)

    SvaraRadera
  4. Vilka härliga och mysiga bilder du bjuder på från i julas. Vyn från din soffa ger verkligen maximal julkänsla. Underbart!

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar:)
Julkram!