onsdag 28 januari 2015

Julen nerpackad och tillbaka i källaren - tack och lov!

-
Nu är julen helt bortplockad för den här gången. Har inte mått så bra under några veckor så jag orkade inte riktigt ta tag i den biten, men idag så fick ALLT (förutom kakeldekor i köket) flytta ner till sina lådor i källaren igen. Det känns helt ok faktiskt, även om jag skulle vilja ha lite passande vintertextilier att ersätta allt det röda med. Men det får bli mina blommiga dukar mm som vanligt fram till påsken då jag nog tar fram lite gula dekorationer.
 

Nu ska bara de sista lussebullarna ätas upp och julkakeldekoren tas ned och de röda gardinerna i sovrummet bytas ut, så är nästan alla spår av julen 2014 borta för den här gången.

Annie

söndag 25 januari 2015

Årets första julklapp:)...eller förra årets sista...

Idag var jag på julfika hos svågerns familj som alla - oturligt nog - låg sjuka under julen. Även om alla juldekorationer var bortplockade, och fikat var kanelbullar så hade vi alla en trevlig stund. Mitt bidrag till julklapparna blev en Kladdkaka på burk som ni kan läsa mera om här .

 
Jag var och grävde i mitt pyssellager - som mest innehåller saker med jultema - när jag skulle dekorera burken och försökte hitta några dekorationer som inte skrek JUL alltför mycket. Jag tycker jag fick till ett ok vintrigt tema på burkens utseende till slut:)
 
Nu är det bara 333 dagar till nästa julafton, hörrni!
 
Annie 

onsdag 14 januari 2015

Nu bor granen på balkonen...



Idag fick granen - eller det som var kvar av granen när jag hade tagit bort alla dekorationer - åka ut till balkongen där den får ligga tills våren kommer. Jag hade glömt bort hur mycket granbarr kan stickas, och hur mycket en gran kan barra...
Annars har jag varit väldigt nöjd med min gran i år (eller kanske jag ska säga förra året...?). Den har nästan inte barrat någonting i vardagsrummet, storleken var perfekt och den har doftat UNDERBART hela tiden - väl klart värd ca 120 kr :D

Det känns faktiskt inte så farligt att ha slängt ut granen... Det är lite tomt i vardagsrummet, men istället fick jag plats att göra i ordning en skön liggplats åt hundarna i vardagsrummet vilket var uppskattat av både matte och hundar! Det har blivit mer och mer trångt i soffan den senaste tiden...:)
Jag ska ta bort tomtar mm under de närmaste dagarna, men ljusslingorna och de röda textilierna får nog vara kvar ett tag till. Jag vill inte förlora den där mysiga ombonade vinterkänslan än.

 
Nu ska jag bara flytta alla juldekorationerna från mitt bord till källaren...
 
Annie

söndag 11 januari 2015

Vinterlek i snön!

Hej igen!
Nu verkar vintern ha kommit på riktigt - hoppas jag! Äntligen! Igår och i förmiddags har det snöat mycket, så nu är det mycket snö...


...på balkongen, och man ser knappt ljusslingan:) Hundarna älskar snön och kör ner huvudena i den vita bomullen...

 
 ...och rullar sig i snödrivorna. Min minsta hund får dock jobba ordenligt i snön eftersom han har så korta ben - tänk taxben - och han får hoppa fram som en kanin i den djupa snön vilket är en väldigt rolig syn:)


Annars har det varit väldigt tungt - som det alltid är för mig - så här i början på ett nytt år. Jag nästan skäms att berätta att jag inte har tagit undan en enda juldekoration än - de flesta verkar ha så bråttom att hiva ut julen - men själv får jag nästan ångest när jag tänker på det... Det brukar vara så att någon gång i januari så tröttnar jag helt plötsligt och då ryker allt, så jag väntar på att den dagen ska komma. Då kommer jag inte att må så dåligt över att ta bort julen - hoppas jag.

Jag har bakat flera satser av lussebullar också efter jul. Jag har fortfarande sug på mina goda lussebullar så vi får väl se när jag bakar den sista satsen... Det brukar vara likadant där - helt plötsligt tappar jag sugen på saffran så jag väntar tålmodigt in den dagen. Däremot är julgodiset slut och jag har INTE varit sugen på mera heller så det har jag i alla fall klarat av att lämna bakom mig...haha!

Hoppas allt är bra med er, alla julvänner, och ni ska veta att jag saknar er och era härliga bloggar! Jag längtar redan som en galning till att nästa julbloggssäsong ska köra igång:)

Vita vinterhälsningar från oss!

Annie + hundar