tisdag 30 september 2014

Mitt adventsfika!

När jag bodde i England så hade jag en svensk arbetsgivare som varje december bjöd in alla sina vänner (av alla möjliga nationaliteter) på lite svenskt julfika. Jag tyckte det verkade vara en sådan mysig tradition och jag sade till mig själv att när/om jag hade möjlighet så skulle jag också göra något liknande:) Så länge jag bodde i England så var det inte aktuellt, men när jag kom tillbaka till Sverige för tio år sedan så bestämde jag mig redan den första hösten för att göra slag i saken och bjuda in till mitt eget adventsfika!

Det var inte ett helt problemfritt projekt... Jag bor på 40 kvadratmeter och det kan bli ganska trångt (och varmt) när drygt 20-25 familjemedlemmar/vänner dyker upp samtidigt..:) Dessutom är min ekonomi inte den bästa så jag har inte råd att bjuda på några exklusiva maträtter/bakverk... Men trots det så har mitt adventsfika blivit en tradition i våran familj, och jag tror att det är uppskattat:) Flera familjemedlemmar bruka komma upp från Stockholm enbart för att få komma och äta bakverk och dricka glögg hos mig:) Varje år har jag haft min bjudning, vad som än händer i mitt liv. Till och med det året när jag hade dubbelsidig lunginflammation sent på hösten och alla sa att jag kunde faktiskt skippa det årets bjudning, så lyckades jag få till ett adventsfika. Och i år är det tioårsjubileum för mitt adventsfika!!!

Nu när vi kommer in i oktober så känns det som att det är dags att börja fundera på vad jag ska bjuda på vid årets adventsfika. Jag har ett antal olika typer av bakverk som jag brukar göra. Först är det...

JULKLASSIKERNA:
- Pepparkakor
- Saffranslängd med vit choklad
- Mjuk pepparkaka
- Saffransskorpor

Sedan är det FAVORITBAKVERKEN som är populära bland besökare:
- Minibiskvier
- Drömrulltårta
- Drömmar
- Kolakakor
- Chokladbrownies
- Marängsnittar
- Rischoklad

Sedan så är två familjemedlemmar gluten/laktosallergiker så  då blir det GLUTEN/LAKTOSFRIA BAKVERK (förutom biskvier och drömrulle):
- Nötkakor
- Glutenfri sockerkaka
- Ischoklad
- Chokladkakor
- Kokoskakor
- Maränger

DRICKA:
- Hemmagjord alkoholfri glögg
- Kaffe
- Egengjord Äppelsaft med kanelsmak

Själv har jag med åren blivit mer sugen på lite mer matiga grejor, så jag brukar alltid ha 'Sticky sausages' à la Nigella (de är SÅ goda!), lite ost, Pain d'épice och fikonmarmelad. Sedan skulle jag i år vilja bjuda på tunnbröd med lax, paj med tomat och fetaost, och dadlar med ostfyllning men vi får se om jag har råd med det. Det kommer också att komma till flera bakverk på listan - de jag nämnt nu är de saker jag brukar göra återkommande varje år. En annan tradition jag har är att när mina besökare ska åka hem så får de ta med sig av sina favoritfikabröd - det finns ju ingen chans att jag äter upp allt annars (och en del saker äter jag inte alls).
I år har jag också tänkt göra en julgästbok som mina besökare kan - förhoppningsvis - skriva några rader i. Det blir nog ett underbart julminne för mig att ha kvar efteråt:D

Min syrra brukar säger att mitt adventsfika är inledningen på julen och det är riktigt roligt att höra. Själv känner jag mig väldigt stolt och ödmjuk inför att jag har skapat en jultradition som så många uppskattar och ser som del i deras egna jultraditioner och julfirande!

Happy Holidays,

Annie

måndag 29 september 2014

Tack Underbara julbloggare och mina 20!

Tack alla ni gulliga, underbara, stöttande julbloggare därute i Sveriges avlånga land! Tack för att ni finns där och förgyller mitt liv med positiva kommentarer och inspirerande inlägg och tips om julen! Min dag har inte varit den bästa, men när jag tittade in på min julblogg och läste lite gulliga inlägg och vad ni andra har skrivit om under dagen så kände jag hur stressen och frustrationen från dagen bara rann av mig... Och jag konstaterar att när jag bestämde mig för att starta en julblogg var det nog ett av mina bättre beslut från året som gått:)

Eftersom dagen har varit som den har varit, och min julinspirationsnivå är ganska låg för tillfället så ska jag idag ta tillfället i akt att svara på '20 snabba' från bloggen Johannas Jul.

Here we go...

Knäck - Kola 
Chokladtryffel - Ischoklad 
Aladdin - Paradis
Pepparkakor - Lussebullar
Ris a la malta - Risgrynsgröt
Julskinka - Köttbullar
Prinskorv - Julkorv
Lax - Sill
Julmust - Glögg
Te - Varm choklad
Släkten - Familjen
Hemma - Borta
Utomlands - Sverige
Ge - Få
Plastgran - Äkta gran
Håll huvet kallt - Hotell Gyllene Knorren
Kurt Olssons jul - Sunes jul
Papperskalender - Chokladkalender
Stilla natt - Jul, jul strålande jul
Rudolf med röda mulen - Bjällerklang
  (Förtydligande: Sedan några år tillbaka äter jag knappt någon choklad så
alla de alternativen faller bort. Sunes Jul är den enda julkalendern jag har sett
av de fyra som nämndes här, men den gillar jag! Julsångerna var svårt att välja
emellan för jag älskar i princip ALLA julsånger!)
Happy Holidays,

Annie
 
 

söndag 28 september 2014

Underbart jullandskap!

En mjuk pepparkaka står i ugnen och sprider sin kryddiga väldoft, julmusiken spelar på stereon, min gammelhund ligger och sussar på sängen medan de andra två tuggar ben brevid mig på soffan. Min ljusgardin lyser i fönstret och två stearinljus är tända och snart är det oktober och 'bara' drygt 12 veckor till julen...!

Då passar det perfekt att visa flera underbara julbilder (tagna av min syster) från gårdagens besök på Gästriklands JULIGASTE affär, Lundins Säljlager som ligger mellan Gävle och Sandviken.
Som julnörd är man i himmelriket när man går omkring där, och nu hade det kommit fram ÄNNU flera underbara julsaker...!
Om du gillar jullyktor så fanns bland annat den här vita lyktan...
 
...och de här enorma (och dyra!) lyktorna...
 
...eller varför inte de här metalllyktorna i shabby chic-stil...?
 
 Det fanns olika typer av tomtar också. Förutom de vita och grå tomtarna som man kan se ovan, så fanns det röda tomtar...
 
...i olika modeller...
 
...och tjocklekar...
 
De här små tomtarna var nog ändå mina personliga favoriter bland tomtarna!

Ett annat julpynt som jag blev helt förälskad i var de här små plåtgranarna! De var ännu mera vita och glittrande i verkligheten än vad man ser på fotot...
...och jag skulle GÄRNA ha ett par sådana här hemma i min julvrå:D
Och för att tala om vad jag skulle vilja ha, så såg jag de här ursöt små rådjuren som jag blev helförälskad i..!
De är ju helt underbart söta!!!

Det man framför allt slås av när man går runt i den här affären är de underbara 'jul/vinterlandskapen' som de har skapat! Jag har nog aldrig sett något liknande och något så julvackert förut. Som syrran sa; man skulle med lätthet kunna bränna tusenlappar där!
Det här hänger vid kassorna...

...och längre in i affären kan man se detta vinterlandskap av julgranar..
 
...och om man känner för en jul i rosa toner så fanns det också...
 
..och här är en julgran i närbild...


...och ytterligare en julgran som hade en jättefin glittrig slinga av små silvervita kulor vilande på grenarna...min personliga favorit!
 
En annan favorit är ju de här takdekorationerna där de har hängt olika saker. I den här är det vita gnistrande istappar...
...och även om fotona inte kan göra den här miljön riktigt rättvisande så hoppas jag ni får en underbart julig känsla av att titta på bilderna..! Själv är jag i julextas när jag går omkring där - haha!
Slutligen en härlig julskylt som vi alla borde ha uppsatt hemma utanför dörren fram till jul!
 
 Happy Holidays,
 
Annie


lördag 27 september 2014

Julinköp!

Idag var jag och syrran bara tvugna att återigen åka och titta på världens finaste vinter- och jullandskap, eller rättare sagt Lundins säljlager eller 'Owes' som lokalborna säger:) De hade fått in ännu flera underbara saker (se också mina inlägg här och här) som jag tänker visa bilder på imorgon - jag blev alldeles kär i jättesöta renar - men i kväll nöjer jag mig med att visa vad jag köpte med mig hem idag:)

Jag köpte en fin träskylt som man kan sätta i en julblomma etc...
...och en fin trägirlang med små vita trärenar...
...som var jättefin. Jag har inte bestämt hur jag ska dekorera med den än, men i år har jag helt plötsligt blivit så himla förtjust i renar som julpynt, så de fick följa med hem:)
Slutligen var jag bara tvungen att köpa julklistermärken som de hade fått in. I förpackning fanns dessa små klistermärken som är perfekta till mina juletiketter...
...och dessa jättesöta tomtefigurer..
 
Båda arken tillsammans kostade bara 10 kronor så det var som hittat:))
Som sagt, i morgon kommer flera underbara bilder från Sveriges bästa julaffär som fick syrran att utbrista: "...det tar ju aldrig slut!" med syfte på alla underbara julsaker. Ägarna måste ju bara vara julnördar - haha!
 
Happy Holidays,
 
Annie

fredag 26 september 2014

Fynda på Panduro i helgen!

Åh vad mysigt det är med höstrusket utanför fönstret! Och att jag kan ha på mig en mysig stickad polotröja och mössa och täckjacka när jag är ute med hundarna:) Vad jag har längtat efter att ta fram mina gosiga polotröjor:) Det får gärna vara regnuppehåll när vi går våra promenader, men med en bra jacka till mig och regnskydd till hundarna så går det ganska bra ändå...

Just nu har jag dille på att göra julklappsetiketter! Det är ett lagom pyssel som inte tar alltför långt tid, och man kan variera dem efter egen smak:) Jag har utgått från Panduros sats med tomtetags...

Jag älskade de här etiketterna när de kom förra året så jag blev
överlycklig när jag äntligen kunde köpa dem på rean.

 
..och sedan har jag gjort olika variationer på dem med lite andra papper och dekorationer...
 

Inget avancerat men jag tycker de blev ganska fina ändå:)
För övrigt så har Panduro 25% rabatt på alla varor i deras affärer och på webben den här helgen  om ni är pysselsugna:)

Happy Holidays,

Annie

Fynda Julkalendrar och Julmusik!

Jag vill tipsa om att på Ginza kan man köpa många av de tidigare julkalendrarna för bara 69 kronor styck! Det är verkligen billigt!
Både Trolltider...

...och Teskedsgumman m fl kostar 69 kr:) När du ändå är där så kan du också kolla in deras julmusik , eftersom de säljer många bra julskivor från 10 kronor och uppåt! Jag har fyndat mycket trevlig julmusik på Ginza genom åren:)

Happy Holidays,

Annie

Liten Söt Jullykta från Rusta!

Igår när jag var runt till några affärer så tittade jag självklart in på Rusta eftersom de har kommit längst i sitt julsortiment. Tyvärr var det 'bara' slingor fortfarande - väntar på tomtar etc! - men däremot så sprang jag på denna söta benvita lilla lykta (drygt 15 cm hög) som jag kände skulle vara perfekt för min lilla hall!

Lyktan fanns också i lila, svart och metall och kostade bara 10 kronor! Som hittat! Och man sätter i värmeljuset underifrån vilket ju är det enklaste sättet - jag avskyr när man måste krångla med att lyfta på locket etc!
Den blev alldeles perfekt till min lilla hylla i hallen och lyste upp så där julmysigt på kvällen!

Happy Holidays,

Annie

torsdag 25 september 2014

Lokas nya vintersmak!

Ber om usäkt för en suddig bild...fotografi är inte
min starka sida:)

Idag hittade jag Lokas nya vintersmak när jag var på ICA, 'kryddigt päron'! Självklart var jag tvungen att köpa med den hem och smaka, och jag blev inte besviken. När man dricker den så får man först en kryddig, nästan pepparkaksaktig smak i munnen som sedan blir en mer fruktig päronsmak. Jag tyckte den var riktigt god och jag kommer definitivt köpa den igen, speciellt om den kommer ut i 1,5 liters flaska.

När jag kom hem väntade en engelsk korsstygnstidning på mig, och där hade julen börjat! Det fanns flera olika julprojekt som jag blev sugen på att brodera. Dels fanns det med en gratis materialsats för att göra ett par av dessa söta hjärtan...


...och sedan så kunde man brodera denna fina jultavla med en massa engelska julfraser.


 Visst är det härligt; snart kommer det vara jul i alla tidningar! Yippie!!

Happy Holidays,

Annie

onsdag 24 september 2014

Tre månader till julafton och jag firar med julkortspyssel!

Vad härligt! Som många andra julbloggare redan har konstaterat så är det 'bara' tre månader kvar till jul! Det kanske verkar som en lång tid, men vis från tidigare jular så vet jag att ju närmare jul jag kommer desto mer blir det att göra. Så i år ska jag verkligen försöka ägna den närmaste månaden åt sådant som kan göras nu i förväg, dvs egna julkort, egna juletiketter, göra egna handarbetade julklappar, gå igenom gamla julrecept, slå in tidiga julklappar, planera julfirandet mm mm.

I någon vecka nu så har jag ju gjort egna julkort, och idag gjorde jag de sista som jag hade material till. Det blev julkort med mycket stenar och kristaller vilket tillsammans med glitterlim är ett pysselmaterial som jag upptäckt de senaste åren, och som jag älskar att använda! Nästan allt handgjort blir snyggare med lite stenar och kristaller och/eller glitter, även när man ligger på min alldagliga nivå:))

Så idag gjorde jag bland annat dessa kort...


 
Nu ska jag göra klart lite egna juletiketter och sedan ska jag ta undan allt papperspyssel för ett tag och ta fram symaskinen istället:)
Slutligen vill jag bara bjuda på en bild på en av mina sötnosar när han ligger brevid mig i soffan på kvällarna medan jag julbloggar eller handarbetar...

 
Sämre sällskap kan man ha på kvällarna:)
Och jag måste bara säga det igen : Det är bara tre månader till årets bästa dag!
 
Happy Holidays,
 
Annie
 

tisdag 23 september 2014

Mina Julminnen från Förr

När jag tänker tillbaka på barndomens jular är det några få men starka julminnen som finns kvar sedan den tiden, och jag tänkte dela med mig av dem till er:)

Ett år - jag skulle tro att jag gick i lågstadiet - så bytte jag julklappar med en kompis. På julaftonsmorgonen satt jag vid julgranen och öppnade min julklapp från henne. Det var en burk inlindad med folie och i burken låg det fullt med hemlagat julgodis. Jag kommer framför allt ihåg den goda hemmagjorda dajmen eftersom jag blev så imponerad att hon hade gjort det goda julgodiset själv!

Under ett antal år så brukade jag och min syster åka till våra två mostrar en decemberdag och baka pepparkakshus. Det var lite speciellt att göra något sådant 'stort', och jag kommer ihåg hur stolt man var när man kunde åka hem med det fina pepparkakshuset och visa det för mamma och pappa:) Om jag inte minns fel så tyckte våran schäfer väldigt mycket om dem också när han provsmakade ett hus ett år...

Ett av mina allra käraste julminnen är när jag och min pappa åkte till Gamla Stans Julmarknad i Stockholm. Jag var nog inte så jättegammal då, men jag kommer ihåg vad mysigt det var att gå runt med pappa bland de rödvita stånden och provsmaka olika saker och julhandla lite. Dessutom så snöade det stora, långsamt dalande snöflingor när vi var där så allt var helt julperfekt. I mitt minne är den dagen kantad i en alldeles underbar julröd gammaldags ram..!

En jultradition som våran familj hade när jag var liten var att åka till PUB i Stockholm och handla julklappar. På den tiden hade PUB en helt egen julklappsavdelning med en massa olika typer av billiga julklappar. Jag kommer ihåg hur vi fick pengar att handla för och sedan var det bara att ge sig iväg bland hyllorna och fundera på vad man skulle köpa till mormor och morfar och mostrar och föräldrar och farmor och syster...Redan då fick jag känna den där speciella varma känslan man får när det känns som om man har hittat en bra julklapp till någon:) Och redan på den tiden lärde jag mig också nöjet med att handla/göra egna julklappar:)

Hemma hos oss var det mamma som lagade maten normalt, men när det kom till att koka julgodis som knäck och kola så har jag bara minnen av pappa som rör i kastrullerna. Framför allt kommer jag ihåg ett år när han provade att göra polkagrisar, och det var ju riktigt spännande! Han hade olja på diskbänken och sedan stod han och rörde i någon smet på bänken med träslevar...det hela kändes väldig exotiskt för ett litet barn. Jag kommer inte ens ihåg hur polkagrisarna blev, utan jag har bara minnet av pappa som stod vid diskbänken och fixade med vårat julgodis:)

Bortsett från julgodiset så var mamma bakom det mesta som hade med julen att göra hemma hos oss, och hon juldekorerade jättemycket och jättefint. Framför allt kommer jag ihåg alla gamla pappersbonader med jultomtar och vinterlandskap som mamma satte upp i alla rum. För mig är de fortfarande väldigt viktiga juldekorationer och nu när man kan använda den nya washitejpen så hoppas jag att jag kan sätta upp MÅNGA pappersbonader i min lilla julvrå:)

När jag var liten bodde vi mitt emot ett åkeri, och mamma och pappa brukade hålla ett öga på åkeriet under helger när åkeriet stod tomt. Som tack brukade ägarna ge mamma och pappa presenter lite då och då, och en jul fick mamma och pappa en hel kartong full med chokladaskar - vilken lyx! Och ännu lyxigare blev det när mamma och ppappa gav mig och min syster en alldeles egen chokladask var!!! Ojojoj vad det var stort! Jag kommer ihåg att jag inte gillade alla chokladbitarna i asken, men det spelade ingen roll - jag hade ju fått en alldeles EGEN chokladask!! Jag kan inte låta bli att undra om dagens barn någonsin känner den känslan av lyx och uppskattning som jag kände då för den där chokladasken...

Slutligen så har jag många minnen av hur jag och syrran (som är 5 år yngre än jag) lussade för mamma och pappa varje Lucia. Jag var ju med i skolkören och gick hem och drillade min lillasyster i alla julsångerna så att vi skulle kunna sjunga tillsammans på luciamorgonen. Mamma började nog med oss när vi var riktigt små och sedan tog jag liksom över ledarrollen. Jag tror att mamma och pappa tyckte det var RIKTIGT mysigt med alla luciatåg vi har bjudit på genom åren:) Det blev också ett antal skratt genom åren, speciellt när luciakronan som min syster hade på sig ett år åkte ner på hennes axlar - jag kommer fortfarande ihåg hur mycket jag skrattade (jag ler fortfarande åt det minnet:)))!!

Det här är några av min allra bästa minnen från min barndoms jular som säkert har bidragit mycket till att göra mig till en riktig julnörd:)

Det skulle vara jättekul om ni andra julbloggare också skulle vilja skriva om era speciella julminnen - i alla fall skulle jag tycka att det vore riktigt mysigt att läsa om dem medan vi väntar på att skapa nya minnen den kommande julen 2014:)

Happy Holidays everyone!

Annie

måndag 22 september 2014

Johannas jullista

Nu känner jag för en jullista igen, så den här gången blir det en lista från Johannas Julblogg !

Dekorerar du utsidan på ditt hus till jul? Hur?
Jag har ju bara en balkong, men jag brukar ha någon konstgjord granliknande slinga runt räcket tillsammans med en ljusslinga. Det kan också bli någon lykta med ett ledljus i.

Tycker du om att sjunga julsånger?
Jag tycker om att sjunga julsånger och brukar sjunga med ibland om jag kan texten. I skolan var jag alltid med i kören och var med och sjöng på varje Luciatåg.

Hur länge är du ledig runt jul? (Om du är det)
Jag brukar kunna styra min egen tid runt jul:)
Vad tycker du sämst om med julen?
Att den tar slut!

Har ni någon julfest på ditt jobb/din skola?
Jag brukar undvika stora fester runt jul - jag vill bara ha lugn och ro och julmysa med min familj.
 
Vad är den största förändringen i ditt liv sen förra julen?
Jag måste ha bättre koll på min ekonomi den här julen, så jag försöker tänka mera ekonomiskt i år.
Vilken julsång tycker du minst om?
Jag gillar alla julsånger!
Vad var den bästa julklappen du fick när du var barn? 
Jag kommer faktiskt inte ihåg några speciella julklappar, men som tonåring fick jag en mobiltelefon och det var stort då:)
Vilken jul är den första du kommer ihåg? Hur gammal var du och vad kommer du ihåg?
Jag vet faktiskt inte - kanske någon jul när jag gick på lågstadiet...?
Om du hade kunnat hälsa på Jesusbarnet samtidigt som de vise männen, vad hade du tagit med dig för gåva då?
Jag hade nog gett Jesusbarnet en egenhändigt stickad eller virkad filt.
Hur många julklappar brukar du få?
Kanske någonstans mellan 20-30..?

Vad gör du vanligtvis kvällen före julafton?
Då är jag och mina hundar hos syrran och hennes familj, och där tittar vi på julfilmer och äter gott - supermysigt!

Vilken är den bästa stunden på julafton?
När vi tittar på Kalle Anka och när vi vuxna öppnar våra julklappar på kvällen.
Vad gör du vanligtvis på Juldagen?
Jag och hundarna är hemma och tittar på Karl Bertils julafton och julfilmer och äter julgodis/tuggben.
Vad gör du vanligtvis på Annandag jul?
Tittar på juniorhockey-VM.
Hur känner du dig när julen är över?
Ledsen och tom, till och med deprimerad ibland.  Jag avskyr när julen är slut!

Happy Holidays,

Annie

söndag 21 september 2014

Underbart Julig affär och mera julpyssel!

Igår var syrran och jag tillbaka till Lundins säljlager för att kolla om de fått in ännu mera jul, och vi blev inte besvikna! Nu hade de även tagit fram julklappspapper...
...så självklart köpte vi varsin rulle:)
Sedan hade de fått in mera juliga naturinspirerande dekorationer såsom...

...frostnupna hyacinter som jag personligen älskade!
Och vem skulle inte vilja att det såg ut så här hemma...

 
 Jag vet inte om jag har sett en finare hängande juldekoration än de här...
...med konstgjorda snöbollar, iskristaller mm! Snacka om att jag skulle vilja ha en sådan här hängande i mitt vardagsrum!!
 Slutligen lite frostnupna konstgjorda barrträd...
...och en stämningsfull och vacker lykta som passar minst lika bra nu på hösten som till jul..!
 
Helt underbara miljöer som passar bättre hemma hos mig än i en affär - haha!
Jag hittade också ett juligt diskmedel...
...som doftade ljuvligt av apelsin så det var ju bara ett måste till Våran Lilla Julvrå!

Idag har jag roat mig med att lyssna på julmusik och julstämpla vanliga A4 kopieringspapper...





...som jag sedan använde som julpapper och slog in små julklappar...

...och jag gjorde också matchande julklappsetiketter. Med tanke på att jag aldrig har gjort något likande förut så blev jag väldigt nöjd med mina små paket. Jag fick en så otroligt mysig julkänsla när jag satt och julpysslade, så jag måste bara avsluta den här julinspirerade helgen med risgrynsgröt och en julfilm:)

Happy Holidays,

Annie

lördag 20 september 2014

Gammaldags julstämning!

"Underbart söta, kryddiga doftblandningar av mandel, nötter, kanel, farinsocker, sirap, vanilj, choklad, kaffe och frukt. Från köket sprids en behaglig och förväntansfull atmosfär i hela hemmet. Det är anledning nog att dra på förklädet och helhjärtat ägna sig åt köksarbete med julgotter. Den där gammaldags julstämningen föds när sockret smälter i kastrullen, när smöret och grädden i het förening blir till knäck och när vaniljsockret faller som mjuk nysnö över en nygräddad fruktkaka. Ljulvlig nostalgi väcks till liv i det varma köket."
Julgodis från Bokförlaget SEMIC, tryckt 1996

Så började en bok som jag fyndade på loppis igår. En nästan 20 år gammal bok om julgodis. Jag fick genast en nostalgisk julkänsla när jag började bläddra i den, och jag förflyttades tillbaka till barndomen när pappa stod i köket och rörde i kastrullerna med knäck och kola dagarna innan jul.
Bara när jag ser vad de olika kapitlerna heter...
Klicka på bilden om du har svårt att läsa texten!
 ...så känner jag hur julmyset svämmar över i min julsjäl...Utan hemlagat godis blir det ingen jul...Från jular länge sedan...Nu står jul vid snöig port...! Åh, vad underbart!
Det är ett rent julnöje att läsa alla julrecept, även om det känns att boken har nästan 20 år på nacken:) Jag vet inte om jag kommer att göra något julgodis från den här boken, men det känns ganska oviktigt. Den här boken kommer jag att uppskatta för den härligt nostalgiska julkänsla jag får när jag tittar i den:)

Har ni fyndat gamla julböcker på loppis?

Happy Holidays,

Annie

fredag 19 september 2014

Julen börjar på Rusta!

Efter ett dygn hos min nyopererad mamma är vi alla åter på plats i Våran Lilla Julvrå framför våran egen dator:) Skönt! Och vet ni vad?!

Jag och syrran var in en sväng på Rusta och vad fick vi se?!
EN JULGRAN...! Och LJUSSLINGOR..! De har börjat plocka fram till JULAVDELNINGEN! Jippie!!! Självklart insupte jag känslan av analkande jul och självklart tog vi lite bilder!
Ljusslingor...
 
Mera ljusslingor och utelyktor...

 
 
Små konstgjorda granar och söta jullampor för utomhusbruk...
  
Närbild på jullamporna - de var jättefina!
Perfekt för er som har någon form av trädgård - syrran blev väldigt sugen på en..!
 
 
Och slutligen en närbild på årets första julgran...som förhoppningsvis kommer att vara dekorerad nästa gång jag besöker Rusta! Tack och lov att affärer som Rusta fattar att det är dags att ta fram julen nu - vi julbloggare har ju väntat JÄTTELÄNGE! Hahaha!...eller kanske jag ska säga Hohoho!
 
Happy Holidays,
 
Annie

onsdag 17 september 2014

Mina tecken på att höst/vintersäsongen drar igång

På bloggen Jul i Laloland undrar Jessica vad våra tecken är på att höst/vintersäsongen drar igång?
Intressant fråga tyckte jag och började fundera...
Jag kom fram till att mina egna favorittecken på att årets bästa säsong är på intågande är bland annat att...

- gula löv börjar ligga i drivor på promenadvägarna.

- jag måste sätta på mig mössa och täckjacka när jag går ut med hundarna på kvällen.

- jag börjar bli sugen på mjuk pepparkaka, risgrynsgröt och currygryta.

- jag måste ha något ljus tänt i hallen på kvällarna för att inte snubbla på någon hund.

- fräscha satsumas och apelsiner dyker upp i affärerna.

- tidningarna börjar göra reklam för sina julnummer.

- jag börjar bli sugen på att ta fram alla mina röda textilier hemma.

- min kompis börjar mumla om mina saffransskorpor.

- jag kan nämna julen för min familj och vänner utan att de stönar högt!

Dagens pyssel: Ni som handlar på Panduro känner nog igen dessa julklappsetiketter -
jag fick improvisera lite eftersom materialsatsen saknade vissa delar.
Men fina blev de ändå tycker jag!

Happy Holidays,
 
Annie